Alla inlägg den 17 januari 2017

Av underbarakatter - 17 januari 2017 13:15

Att ställa ut katter är en bedömningssport, liksom att föda upp katter. Konkurrensen mellan utställare och uppfödare är stor. Alla vill vi ha vackra katter att ställa ut, och som uppfödare vill vi ta fram vackra vänliga katter!

Vi kattälskare tycker att just vår ras och katt är den allra vackraste! Det är det naturligaste i världen!


På utställningar bedöms just vår ras/katt av en domare. Domaren/domarna tolkar standarder och jämför katter med/mot varandra. Ibland håller vi som kattägare och eller uppfödare inte med, det är förståerligt och "normalt". Ibland håller inte andra utställare/uppfödare med. Det är också förståerligt och naturligt. Man tycker olika helt enkelt! Och man får tycka olika!


Vad som är onaturligt är att inte visa varandra respekt, för ras/katt/uppfödning, eller person för den delen. Man tycker olika, men måste respektera andras raser, katter och uppfödningar i kattvärlden. Att prata illa om, nedvärdera en ras/katt/uppfödare/person ger inget mervärde alls.


Det finns en trippeltest som Sokrates (en grekisk filosof) ska ha skapat för länge sedan, som jag tycker är tänkvärd. Om man googlar på denna test får man rätt många träffar. Nedan följer en tänkvärd tolkning av detta trippeltest!


 

   

Ovido - Quiz & Flashcards