Alla inlägg den 2 mars 2017

Av underbarakatter - 2 mars 2017 13:15

I senaste numret av Våra Katter var det några artiklar som var särskilt intressanta:


Dels en som handlade om "Kattbett". Artikeln belyste hur viktigt det är att söka upp sjukvård direkt vid kattbett. Man kan tycka att "ett litet bett var väl inte så farligt" och kanske dra sig för att söka vård direkt, men efter att ha läst denna artikel står det klart att kattbett inte ska nonchaleras. Det har förekommit att katter blivit obekväma med situationer under UK´s utställningar, och personer i deras närhet blivit bitna - vår rutin som arrangerande klubb har varit att så snart det är möjligt skjutsa den bitna personen till akuten för omvård. Den rutinen tror jag att de flesta klubbar har nuförtiden! Kontentan av denna artikel: Nonchalera inte kattbett.


Två artiklar behandlade sjukdomarna FIP och Giardia, sjukdomar som det förekommer mycket prat och spekulationer om. Mycket läsvärda, de ger en inblick i sjukdomarna med avseende på  smittvägar, sjukdomsutbrott, vad som orsakar sjukdomarna, behandling etc. Läs och begrunda!


Slutligen en raspresentaion om Don Sphynx! En kattras som jag personligen inte kände till detaljer om. Roligt var det också att läsa om en kattdomares syn om denna ras!


 

(bild www.cat-breeds-encyclopedia.com)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards